Mirabel Brandy, fadlageret

DKK 900,00


Kategori:

Beskrivelse

“First batch & cask strength” fadlageret Mirabel Brandy, eksklusiv for Skibhuskvarteret i Odense.

Fremgangsmåde: vores frugtbrændevin starter med at vi får ved modningstid modtager friskplukkede vilde mirabeller fra sorten Prunus cerasifera, fra Skibhuskvarteret , vi skal bruge cirka 300 kg. per batch. Hjemme ved Odense Havn starter vi processen med at presse saften ud af bærrene og vores brygmester koger frugtsaften op med sukker.

Vores egne og forskellige unikke naturgær har vi isoleret fra overfladen af en honningbi og lidt syd for Kerteminde. Vi har brugt 2½ år på at rendyrke og teste om gæren kan give vores brandy den smag og alkohol som vi ønsker. Efter at urten er kogt færdig, bliver den kølet ned og kommer over i 70 år gamle sherry trætønder med glaslåg. Glaslåget gør at vi kan holde øje med at gæringen forløber perfekt.

Efter at vi har holdt øje med gæringen, pumper vi det ind i vores copper pot destillationsapparat. Under destillationen adskiller vi alkoholen i tre stadier, hovedet, hjertet og halen. Kun det rene hjerte bliver tilsat vores tønder og lageret i træfade til vi finder at smagen er perfekt.

Vores fadlageret brandy kommer til at ligge på træfade ved Odense Havn, sommer og vinter og får hele atmosfæren fra havet og saltene i luften. Small Craft Distillery brandy er ikke nedkølet eller filtreret, når den kommer på flaske.

500 ml, Cast Strength, forventes klar, efteråret 2021