Growler

Alle kender de gamle stakitøl, man tog ned til det lokale bryghus og fik fyldt op med frisk fadøl.

Nu er det muligt igen, ved Odense Havn, hos Munkebo Brewery.

Tag din gamle Growler med, eller køb gerne en ny. Kig på menukortet over dagens fadøl og vælge den fadøl som du tørster efter, om det er en juleøl, belgisk tripel eller en berliner weisse, alt passer i flasken. Prisen for en flaske på 3L er 50 kr., fadøllet koster 100 kr. liter, uanset hvad man vælger.

Rengøring af Growler:

Procedure:
Rengør den med det samme
Så snart du har hældt det sidste øl ud, skal du skylle growleren et par gange med varmt (men ikke kogende) vand. Hvis du har en slange på din håndvask, fungerer det godt at komme i alle hjørner, men uanset hvad, skal varmt vand bruges for at skylle flasken.
Undgå sæbe
Sæbe kan efterlade en rest på glasset, påvirke smagen og skummet på din næste øl, så de fleste brygmestre anbefaler at du ikke at bruge almindelig opvaskemiddel. Det inkluderer at sætte flasken i opvaskemaskinen, hvilket du ikke skal gøre under alle omstændigheder, fordi det kan kommet glaspest eller den kan blive beskadiget.
Lad den lufttørre
Når den er skyllet, skal den lufttørre. Lad den lufttørre fuldstændigt (en fugtig flaske er en yngleplads for bakterier). Derefter – og dette er vigtigt – skal du ikke sætte hætten på igen. Luft er nødt til at cirkulere i flasken for at undgå vækst af bakterier, især hvis du ikke bruger den regelmæssigt. For at undgå støv, så sæt gerne lidt køkkenrulle i halsen.
Hvis du ikke rensede den med det samme
Vi bør alle rense vores growlers øjeblikkeligt og ordentligt efter indtagelse af den sidste dråbe, men nogle gange bliver det glemt. Hvis det er tilfældet, så fyld den op med vand og fødevaregodkendt citronsyre. Breve med 20 g. citronsyre er gode til formålet, som bør findes i dit lokale dagligvare indkøbssted. Efter nogle dage, så kør en flaskerenser igennem og den er klar igen.
Lige før ny opfylding
Skyld den med en blanding af varmt vand / en smule fødevaregodkendt citronsyre, ryst og skyld efter med koldt vand. Sæt proppen på og tag den  tilbage til Munkebo Brewery for at blive fyldt op med den fadøl du ønsker. Det er dit ansvar at flasken er ren og øllet vil holde meget længere og smage som det skal, med en ren flaske.
Opbevaring af din fyldte Growler
Når du har fået fyldt din growler op igen, skal den opbevares mørkt og koldt, gerne i køleskabet. Gør du dette bør øllet kunne holde sig i en uge til 14 dage. Når den åbnes bør den drikkes inden for kort tid.

Munkebo, Oktober 2019